Tatil sezonunda çok sayıda insanın üzülmesinin 6 nedeni

Tatil sezonunda çok sayıda insanın üzülmesinin 6 nedeni
Tatil sezonunda çok sayıda insanın üzülmesinin 6 nedeni

Bu yazı Dr. Althea Baranda Clark tarafından yazılmıştır.

Tatil sezonu bize bağlı. Yılın tipik olarak neşeli anlarla dolu özel bir zamanı. Yine de, bu süre zarfında kampçı memnun olmayan insanlar var. Aslında, çok sayıda insan tatil sezonunda yalnız, depresif ve endişeli hissediyor. Aşağıda, tatil mavilerinin en tipik nedenlerini ve bunlarla mücadele yollarını vurguladım.

Yılın bu zamanında çok sayıda insanın üzülmesinin 6 ana nedeni:

1. Toplumsal geleneğimiz bizi tatil etkinliklerine katılmak ve insanları kolayca bir finansal deliğe koyabilen modaya uygun hediyeler vermek gibi belirli bir geleneksel haline getirebilir. Bu tür standartlara uymak için iç baskı, insanları sefil hissettirebilir.

2. Bu, ailenin toplandığı zamandır. Ne yazık ki, iyi bir aile bağlantısı olmayan veya hiç ailesi olmayan bazı insanlar için, bu sefer dikkate değer bir üzüntü kaynağı olabilir.

3. Yılın bu zamanı geçmişin bir yansıma zamanıdır. Bu, artık birlikte olmadığınız biriyle, sevilen birinin ölümünden ya da ölümünden, eski bir memnun hafızayı hatırlamak için bir an olabilir.

4. Bu da aynı zamanda soğuk ve kasvetli olduğu yılın zamanıdır. Bazen, güneş ışığı eksikliği mevsimsel duygusal bozukluk (SAD) olarak adlandırılan depresyona yol açabilir.

5. Ailenin görevleri ve talepleri, insanların zevkini tükettiği için ezici olabilir.

6. Sağlık sorunları strese yol açabilir ve bazı durumlarda insanların tercih ettikleri tatil planlarını değiştirmesine neden olabilir. Bu dikkate değer miktarda üzüntüye neden olabilir.

İşte, tatil mavileriyle mücadele etmenin 6 veya 7 yolu:

1. Yaşayabileceğiniz hediyeler için bir bütçe planı oluşturun ve daha sonra borçlu olmayın. Gitmek için en önemli olayları seçin ve plana bağlı kalmaya çalışın.

2. Herhangi bir aileniz yoksa veya sizden uzaklarsa, birkaç arkadaşla bağlantı kurun ve onlarla bir araya gelin.

3. Geçmişinizi onurlandırın ve onunla anlaşın. Bunu kendi başınıza yapmakta zorluk çekiyorsanız bir terapist görün. Yeni bir gelenek yaratmakta tamamen özgür hissedin. Sevilen birini ölüm boyunca kaybettiyseniz, bu hayatını onurlandırmak için iyi bir fırsat olabilir. Muhtemelen onuruna bir ağaç dikerek.

4. Güneş ışığına erişiminiz yoksa, endorfinlerinizin akmasını sağlayın. Bir yürüyüşe çıkın veya haftada 3-4 kez spor salonuna gidin.

5. Bu duygulara oturun. Belirli bir ‘endişe sandalyesi’ bulun ve bir seferde 10 dakika boyunca günde 2 x oturun. Bu, duygularınızı deneyimlemenin yanı sıra endişelenmenin zamanıdır. Ancak, kalktığında, neşeli olmaya çalışacak ve sizi üzen şeyleri düşünmeyeceksiniz. Düşünceler ortaya çıkmaya başlarsa, kendinize şunu söyleyin ‘Bu düşünceyi endişe sandalyemdeki bir sonraki oturma oturumum için kurtaracağım.

6. Kendinize zaman ayırın ve kendinize bir Medspa Günü veya Yemek Dersi veya daha iyisi gibi memnun edeceğiniz anlamlı bir hediye verin, kendiniz veya yakın bir arkadaşla seyahat edin.

7. Sizin için geçerlise, kilisenize gidin ve dualarınızı söyleyin.

Tüm bunları söyledikten sonra, üzüntü veya depresyona katkıda bulunabilecek ve gelişmiş alkol kullanımı ve aşırı yeme gibi tatil uygulamaları olduğunu unutmayın. Aynı şekilde, üzüntü hissi çaresizlik ve umutsuzluk duygularıyla şiddetliyse, bir psikoterapist veya/ve bir psikiyatrist ile konuşma veya hatta bir bütünsel merkezde basınçsız bir geri çekilme yaşamaya karar vermenin zamanı geldi. Bütünsel sığınak.

Yazar hakkında

Althea Baranda Clark Filipinler’de doğdu. 30 yıl önce ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etti. Biri psikolojide ve diğeri bilimsel psikolojide olmak üzere iki yüksek lisans derecesi var. Aynı şekilde doktora derecesi var. bilimsel psikolojide. Dr. Clark, yirmi yılı aşkın bir süredir akıl sağlığı alanında. Profesyonel alemin ötesinde, Dr. Clark hevesli bir gezgin. Yaklaşık 60 ülkeye ve 46 eyalete gitti.

Pinterest’te misin? Bunları sabitleyin!