7 Vancouver, Kanada’da İnanılmaz Konser Mekanları @CityOfVancouver

7 Vancouver, Kanada’da İnanılmaz Konser Mekanları @CityOfVancouver
7 Vancouver, Kanada’da İnanılmaz Konser Mekanları @CityOfVancouver

Vancouver’da canlı bir canlı müzik sahnesi var. Diğer büyük şehirler arasında tur pistinde popüler bir yerdir ve çok çeşitli sanatçılara ev sahipliği yapma ve kendi uluslararası beğenilen müzisyenlerini geliştirme geleneğine sahiptir. İşte Vancouver, Kanada’da kontrol etmeniz gereken 7 konser mekanım.

Vancouver’da yapabileceğiniz şaşırtıcı ve düşük maliyetli gezilere göz atın

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Granville Caddesi küçük bir Las Vegas gibi hissediyor.

İçindekiler

1. Commodore Balo Salonu
2. çekçek
3. İmparatorluk
4. Orpheum
5. Biltmore Kabare
6. Vogue Tiyatrosu
7. Medya Kulübü

1. Commodore Balo Salonu

Bu mekan Vancouver’ın en önemli mekanlarından biridir. 1929’da açılışın göz önüne alındığında, Sammy Davis Jr, Nirvana, Blur, Pearl Jam, polis gibi uluslararası alanda tanınan sanatçılara ev sahipliği yaptı ve hatta Gwar kadar hareket ediyor! Commodore’un çektiği çok çeşitli sanatçılar nedeniyle, Billboard Magazine tarafından Kuzey Amerika’daki en iyi 10 konser mekanından biri ve Kanada’dan listeyi yapan tek kişi olarak seçildi. Commodore, şehir merkezinin ortasında Granville Caddesi’nde yer almaktadır. Dans pistinin etrafındaki daireler çizen oturma alanı hala o eski balo salonu havasını veriyor. Commodore, sahnenin önüne geçmeye ya da en iyi ses için ses mühendisinin standında durmaya karar verirseniz, bu boyut için samimi bir his kullanır. Commodore’un müthiş bir ses sistemi var ve bir kez o kadar gürültülü hissediyordu ki, Amrita Metz adlı bir grup gördüğümüzde dişlerinin tıkandığını söyledi. Commodore ayrıca kabarık sprung dans pistiyle de bilinir. Başlangıçta at saçlarıyla dolduruldu, ancak 1999’da önemli yenilemelerin ardından güncellendiğini düşünüyor. Buradaki birçok unutulmaz şovumdan bazıları DFA1979, Kills, Tame Impala ve Dandy Warhols oldu.

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Commodore Balo Salonu.
2. çekçek

Rickshaw tiyatrosu Shaw Tiyatrosu olarak adlandırılırdı ve çoğunlukla Kung Fu filmleri oynadığı için biliniyordu. Shaw Tiyatrosu 1980’lerde kapılarını kapattı ve 2009’da konser mekanı olarak yeniden açıldı. Vancouver’da birçok konser verdim ve birçoğu bu mekanda. Rickshaw, rock, punk ve metal bantları barındıran çok daha alternatif bir sahneye veriyor. Rickshaw’daki çok sevilen şovlarımdan bazıları Warpaint, Kanser Yarasaları/Bat Sabbath, şaka ve uyuşturucu savaşı oldu-isimlerinin sizi ertelemesine izin vermeyin. Rickshaw, Downtown Eastside’da Chinatown yakınında yer almaktadır. Bu, gökdelenlerden ve soylulaştırmalardan uzak olan kasabanın çok daha fazla tükenmesidir, ancak canlı müzik için en iyi sahneye sahiptir.

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Downtown Eastside’daki çekçek tiyatrosu.
3. İmparatorluk

İmparatorluk çekçekten iki blok uzaklıktadır. Bu, karşı kültürün ve sanatın hala şehir merkezinde cam kulelerine ulaşabileceği çok daha ilginç bir kısmı. Başlangıçta Altın Hasat olarak bilinen İmparatorluk, Çin sineması olmaktan bir gece kulübüne ve 2013’te son zamanlarda yenilenmeye gitti. Dekorasyona hala ampirik bir Çin yeteneği var ve müthiş bir sesle modern bir kulüp hissine sahip Canlı müzik sistemi. Bu mekanın ne kadar büyük olduğunu her zaman unutuyorum ama bir gösterinin tadını çıkarmak için paketlenmiş yaklaşık bin insan gördüğümde hatırlatıyorum. Bu, bu yeniden açılmayı göz önünde bulundurarak çok sevilen yeni mekanlarımdan biri haline geliyor. Buradaki birçok unutulmaz eylemim Jungle ve Jose Gonzales oldu. (İlgili Makale: Vancouver, Kanada’da düşük maliyetli hosteller)

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Imperial’de orman.

4. Orpheum

Orpheum, Vancouver Senfoni Orkestrası’na ev sahipliği yapan bir başka tarihi çok amaçlı mekandır. Orpheum, Commodore Balo Salonu, Mekan ve Vogue yakınlarındaki Granville Caddesi’nde yer almaktadır. Orpheum, başlangıçta bir vaudeville tiyatrosu olarak yaratıldığı için tüm mekanlardan en tiyatro hissine sahiptir. Vaudeville tiyatro tarzı 1930’larda modadan düştü ve Orpheum’u 1970’lere kadar hareketli resimler ve ara sıra canlı şovlar gösterdi. Orpheum’un süslü iç mimarisi, 1970’lerde kırılmaktan kurtarıldı. Vancouver şehrinin önderlik ettiği bir kampanya, federal hükümet binanın yenilenmesine ve Vancouver Senfoni Orkestrası’nın kalıcı evine dönüştürülmesine yardımcı oldu. Orpheum’daki birçok unutulmaz şovum Wu Tang Klanı ve Pixies oldu. Orpheum, oturma görevi verdiği için diğer mekanlardan farklıdır, böylece evdeki en iyi koltuğu ayırmanız garanti edilebilir!

Colin Knowles tarafından çekilen Orpheum Tiyatro Sahnesi

5. Biltmore Kabare

Biltmore Cabaret veya sadece Biltmore, Vancouver’a taşınmayı düşündüğüm ilk mekandı. CR’ye izin veren küçük, samimi bir mekandırOwd sahneye kadar ideal olmak için. Genellikle seyirci o kadar canlı insanlar sanatçılarla sahneye çıkıyorlar. Çukurun ortasında olmak sizin tarzın değilse; Sahnenin kenarına gidebilir ve oradan keyif alabilirsiniz. Müzisyenlerin fotoğrafları için gerçekten yakınlaşabileceğinizi gösterdiği için bu benim tercih ettiğim yer. Biltmore ayrıca eski pazarlara, temalı kulüp gecelerine ve burlesque gecelerine ev sahipliği yapıyor. Biltmore, Main Street’in hemen dışına çıkıyor ve Lucy’nin 24 saat lokanta yakınında, böylece Amerikan Diner yemeklerini geceye iyi alabilirsiniz. Benim için Biltmore, burada çok fazla gösteri gördüğüm gibi çekçekin yanında oranlar. Beyaz denim gördüm, mücevherleri çalıştırdım, beyaz akciğer ve Metz’i diğerleri arasında.

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Biltmore Cabaret’te beyaz denim.

6. Vogue Tiyatrosu

Aklımda Vogue Tiyatrosu, tasarımının hissi, büyük kapasitesi, farklı etkinliklere ev sahipliği yapma yeteneği ve aynı zamanda Granville Caddesi’nde olduğu için Commodore Balo Salonu ile birçok karşılaştırma yapıyor. Aynı yaratıcı olan George Reifel’i, bir bira, girişimci (diğer adıyla bootlegger) ve dış mekan ve koruma sevgisiyle tanınan yerel efsaneyi paylaşıyor. Vogue başlangıçta 1941’de bir sinema filmi tiyatrosu ve sahne sanatları için bir ev olarak inşa edildi ve dışına farklı bir modernne, Art Deco stiline sahip. 1980’lerde tek ekran hareketli sinema tiyatrolarına ilgi eksikliği nedeniyle kapandı ve 1993 yılında canlı bir müzik mekanı olarak yeniden açıldı. 2009’da satıldı ve eski ihtişamına yakından geri yüklemek için önemli restorasyonlar geçirdi. İç mekan tiyatro ücretini korudu ve kıyıya yıkanan dalgalar gibi görünmek için yaratılan heykel tavana sahip. Kalabalıklardan uzak balkonda oturmak isterseniz üst elbise çemberinden de keyif alabilirsiniz. Vogue’da kötü din, uçan lotus ve nas gördüm.

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Vogue Tiyatrosu’nun farklı neon aydınlatması.
7. Medya Kulübü

Medya Kulübü, Sahne Sanatları Merkezi ve Kraliçe Elizabeth Tiyatrosu’na yakın şehir merkezinde yer almaktadır. Medya kulübü muhtemelen listedeki en küçük mekandır, ancak büyük zamana girmeden hemen önce bir barındırma bantına sahiptir. Carpenter adlı yerel bir punk grubunun tadını çıkarırken bir kalabalık üye sahne dalışı gördük, tavandan as ve kalabalığa düştük. Daha sonra düştüğünü, kalçasını kırdığını ve hastaneye gitmek zorunda olduğunu öğrendik. Her gösteri böyle değil, ancak kalabalığın o gece vahşi olduğunu gösteriyor. Hatta yerel ünlü Nardwuar’ın takıldığını ve olay yerinde yeni grupların olduğunu gördük. Medya Kulübü’nde gördüğüm en iyi şovlar Temmuz Talk, Alabama Shakes ve birlikte Pangea.

Vancouver, Kanada’da 7 Konser Mekanları. Medya Kulübünde Carpenter.
Özel sözler

Özel sözler Alexander, Fox Cabare, Demiryolu Kulübü, Kobalt, Elektrikli Baykuş ve Fortune Sound Club’a gidiyor. Bunların hepsi müthiş mekanlar ama favorilerimi seçmek zorunda kaldım ve en çok şovları gördüm ve en iyi deneyimleri yaşadım. Yaz aylarında burada bir gezi planlıyorsanız, Squamish ve Pemberton müzik festivallerine şehir dışına çıkmayı düşünebilirsiniz. Son bir söz, yerel yeteneklerle her ay gizli konserlere ev sahipliği yapan Sofar seslerine gidiyor. Bunlar, programınızın satılıp çıkmadığını kontrol etmeye kesinlikle değer.

Pinterest’te misin? Bunları sabitleyin!