Bütçe planı backpackers için Siwa Oasis

Bütçe planı backpackers için Siwa Oasis
Bütçe planı backpackers için Siwa Oasis

Siwa, mükemmel kum denizinde bir vaha daha çok, modernite denizinde bir vaha. Dünyadaki, dış dünyanın henüz tamamen yozlaşmamış olmadığı yerlerden biri olan yerlerden biri. Mavi baskıların yanı sıra dünyamızın kaçınılmaz olarak ele geçirilmesi başladı.

Yakında bir uçuş terminali inşa edilecek bir uçuş terminali, otellerin yanı sıra asfalt yolların yanı sıra, vaha boyunca kir yollarının yerini alacak. Ancak şimdilik neredeyse bin yıl boyunca olduğu gibi kalır. Eşekler hala buradaki araba ve kamyonların yanı sıra, yüksek sesle şikayetleri sızarken, taşıma arabaları görülür.

Bir kale, 800 yıl önce çamurdan, tuz, Siwa şehrinin merkezinde kalıyor. Mali’deki bir çamur şehri olan Dejenne’nin detaylarının yanı sıra cazibeye sahip olabilecek eski bir yapı.

Sıcak ve soğuk yayların yanı sıra vahaların her tarafında olduğu gibi, onu çevreleyen mükemmel kum denizine de görünmektedir. Kasabanın kenarında önemli bir göl, gezegenimizdeki en az olan en az kum bölgelerinden biri olan mükemmel Çöl Dunes’u tarafından bir kenara koyulur. 300.000 Palmiye Ağacı ve 70.000 zeytin ağacı ile birlikte 500.000 zeytin ağacı olan güzel bir palmiye korusu, bölgedeki 300 yaydan gelen tüm çizim sürekliliği. Bütün bunlar arasında, seyahatlerimizde şimdiye kadar karşılaştığımız en kibar insanlardan birkaçı.

Arka planda Oasis ile Siwa kasabasında çamur kalesi
Nick Siwa kasabasında kale ile yürüyüş
Günlerimiz temel olarak bölgeyi anlamanın yanı sıra bölgeyi anlamanın yanı sıra, bölgeleri anlamaya da harcandı. Biz aynı şekilde 4WD’de mükemmel kum denizinde bir gün geçirdik. Şoför, tepeleri en üst hızda gezinmenin son derece harikaydı.

Çevireceğimiz birkaç kez, ancak büyük tepeleri namellediğimiz gibi yönetmeye devam etti. Aynı şekilde, bir tahta için sağlandığımız kontrplak parçası sağlanmadığımızın neredeyse imkansız olduğunu gösteren kum tepelerinin altına girmeyi denedim. Sürdürdüğümüzde, üzerine oturmayı seçtiğimizde, ona oturmayı seçtik.

Bizim Kanada İyi Arkadaşlarımızla – Toni & Bernie – Mükemmel Kum Denizi’nde 4 × 4’e gitmeye hazırlandı

Mükemmel kum denizinin inanılmaz kum tepeleri, Siwa Oasis, Mısır
Nick mükemmel kum denizinde kum yatılı çalışıyor
Mükemmel kum denizinde yolda keçi, Siwa Oasis, Mısır
Diğer günler, bölgedeki serin yayların yanı sıra güzel sıcak ve aynı zamanda bir kaçını keşfettik. Biri, güzel bir gölün yanında bulunuyordu, bu yüzden susuz yanıtı yanı sıra Sheesha’nın (Mısırlı Su Borusu, Apple Aromalı Tütünlü Mısırlı Su Borusu) gördüklerini gördük.

Her gün pratik olarak bisiklet kiraladık, çünkü birileri bizi çay için çamur evlerine davet etmeden çok uzaklaşamadık. Şirketimizden çok daha fazla bir şey istedikleri algıyı ne zaman aldık. Dolar işaretleri yerine insanlar olarak kabul edilmek için çok canlandırıcı oldu. Kısıtlı Arapça, aynı zamanda kısıtlı İngilizce ile birlikte, sadece nereden geldiğimizin yanı sıra, evimizin nasıl olduğu hakkında konuşabiliriz, ancak çaydan zevk almanın yanı sıra vedalerimizi teklif etmek için yeterli.

Oasis, Siwa Oasis, Mısır’da taze bir öğle yemeği yapmak

Siwa Oasis, Mısır’da günbatımının tadını çıkaran yolda keçi
Oasis, Siwa Oasis, Mısır üzerinden günbatımı
Sheesha Boru günbatımında – Siwa Oasis, Mısır
Mısır halkı çok cömert insanlar. Henüz bu kadar çok teklif ederler. Halkın evlerinden birkaçı aslında birkaç battaniye olan bir çamur küpü, bir su ısıtıcısı ve birkaç bardaktır.

Yine de, size bir bardak çay sunmak ve evlerine girmeniz için çok hızlı. Yabancı bir ülkede bu kadar istekli olmadık. Tanıştığımız bir adam Ahmed, hatta bizi konumuna davet etti, bu yüzden bize geleneksel bir Mısır yemeği yapabiliyordu.

Bizi sadece birkaç gün önce anladım, ancak bize her şey için hazırlık yaptığını söyledi. Tüm sabitlemeler, patates vejeterya güveç, salata, pirinç ve çorba ile lezzetli bir kızartma kümes hayvanları yaptı … Şaşırtıcı!

Hepsi, masayı ve aynı zamanda Siwa’daki yaşamdan bahsettiğimiz yemeğin yanı sıra, kadınların nasıl tedavi edildiğini, hayatta ne istediğini, hatta cebinde bir prezervatif getirdiği gibi bir şey yaptığımız gibi gülümsüyordu. Son derece beklenmedik bir şekilde, bir çöl akşam yemeği kutlamasının Kanada’da birine kıyasla ne kadar benzer olabilir. Şimdiye kadarki tercih ettiğimiz seyahat deneyimlerinden biriydi.

Nick, bir miktar çayın yanı sıra Siwa Oasis, Mısır’ın dostu bölgesel insanlarla sohbetler
Yeni arkadaşımız Ahmed, bize akşam yemeği yemek. Siwa Oasis, Egypt

Lezzetli yemek Ahmed bizim için pişmiş. Siwa Oasis, Mısır
Oasis’deki çok sayıda kaplıcadan birinin tadını çıkarıyor – Siwa Oasis, Mısır

Kleopatra Hot Springs, Siwa Oasis, Mısır’da bir dalış keyfi desiye
Siwa gerçekten bir vaha. Bir vaha da bu kadar çok şey öngördüğümüz her şey. Burada Mısır halkının yanı sıra İslami inancı hakkında çok şey keşfettik.

İşler, bu Arap ülkelerinde her şeyin yanı sıra Siwa’da bile değiştiriyor. Ancak insanlar her zaman aynıdır. Onlar dostça, nazik ve anlama ötesinde cömertlerdir. Bu cennettir, bu Mısır’daki Siwa Oasisi.

Mısır Seyahat Blogları

Mısır’a Bütçe Planı Sırt Çantası Kılavuzu

Bu yazı gibi? İğnele!

Feragatname: Yoldaki keçiler, bir Amazon ortağıdır ve aynı şekilde diğer bazı perakendeciler için bir iştirakidir. Bu, blogumuzun yanı sıra bu perakendecilerden satın alma işlemini tıklatırsanız komisyonlar yaptığımız anlamına gelir.