DIY Bangkok Tapınakları ve Nehir Turu: 6 Önde gelen cazibe merkezleri

DIY Bangkok Tapınakları ve Nehir Turu: 6 Önde gelen cazibe merkezleri
DIY Bangkok Tapınakları ve Nehir Turu: 6 Önde gelen cazibe merkezleri

Bangkok’un bu kadar turistik olması hakkında çok şey ifade edildi. Ancak bu verilen. Dünyanın birçoğu şehre gittikçe, Bangkok o kadar kalabalık bir çekirdektir ki, herhangi bir şeyin fotoğrafını çekmeye çalıştığınızda turistsiz bir çerçeve keşfetmek neredeyse imkansızdır. Bangkok’un haritası, birçok insanın akın ettiği bir dizi gezgin alanı ile noktalı. En azından bir gün Chao Phraya Nehri’ni noktalayan siteleri kontrol etmek ve kendiniz görmek için harcayın. Kendini ilan eden seyahat eden seçkinler, tipik gezgin alanlarına giderken sizi uyandırabilir, ancak yine de gider. Sadece herkesin haritalarında ve rehber kitaplarında olmalarının bir nedeni olabilir.

Büyük saray ve Bangkok’un fantastik tapınakları hakkında en iyi şey, birbirlerine yakın olmalarıdır. Aynı şekilde, BTS (SkyTrain) ile aynı şekilde bağlantılı olan Chao Phraya Reveal Boat aracılığıyla hızlı bir şekilde mevcuttur. İşte Chao Phraya boyunca en iyi gezgin alanlarını görmenize yardımcı olmak için hızlı bir rehber. (Bunun en iyi, çok kapsamlı bir rehber olduğunu belirtmiyorum.

Bu kılavuzda ne kapsıyor?

Önemli Hatırlatıcılar
Bangkok Chinatown
Wat Arun – Şafak Tapınağı
Wat Pho – Yatan Buda Tapınağı
Büyük Saray
Siriraj Adli Müzesi
Khao san yolu
YouTube hakkında daha fazla öneri ⬇ates ⬇️⬇ musun yayınlar:

Önemli Hatırlatıcılar

Birincisi, tam burada bazı temel ipuçları:

1. Bu yürüyüş uzun olacağından kahvaltı yaptığınızdan emin olun.

2. Uygun şekilde elbise. Büyük Saray’ın katı bir elbise kodu var. Tapınakların çok daha fazla oyuk yönergeleri var, ancak Grand Palace’ın pürüzsüz bir tur için elbise koduna uyalım. Kılavuz, omuzlarınızın, dizlerinizin ve topukların kaplı olmasıdır. Buna uyulmaz:

Şort, kısa etek, mini etek, sıkı oturan pantolon,

Yırtık pantolon/pantolon

Sando, yelek, kolsuz gömlek

Şeffaf Gömlekler

Sandalet

3. Dolandırıcılara dikkat edin! Geziden önce bile, şüphesiz turistleri hedefleyen yaygın dolandırıcılık hakkında okumaya devam ettim. Tesadüfen, ben oradayken, Bangkok, dolandırıcıların dünyanın büyük şehirlerinde tam olarak nasıl çalıştığını ortaya koyan bir National Geographic şovu olan Scam City’de yer aldı.

Doğru, bu dolandırıcılar tarafından iki kez yaklaştım. Biri Wat Pho’da. Kendilerini eğitmen olarak tanıtacaklar ve o gün bir tatil olduğu için tapınağın kapalı olduğunu söyleyeceklerdi. Daha sonra size açık olan bir tapınaktan daha söylerler ve sizi bir tuktuk gezmeye davet ederlerdi. Onları seçmeyin. Ne olursa olsun içeri girmenin yanı sıra kibarca düştü.

Tura başlamak için yönteminizi BTS Silom Hattı’nın Saphan Taksin İstasyonu’na (S6) yapın. Çıkış 2’yi al ve Sathorn İskelesi’nde bir Chao Phraya Reveal Boat’a atlayın.

Bangkok Chinatown

Leng Buai IA Tapınağı, Tayland’daki en eski Çin tapınağı (1658 inşa edildi).
Ratchawong İskelesi’nde (N5) yanma ve yönteminizi Ratchawong Yolu’ndan Sampeng Lane ve Yaowarat Yolu’na yürüyerek yapın. Chinatown, özellikle Charoenkrung Yolu yakınlarındaki dükkanları için öne çıkıyor. Ancak aynı şekilde ilçede tapınaklar var. Dürüst olmak gerekirse, Güneydoğu Asya’nın diğer bölgelerindeki diğer Chinatowns’a gittiyseniz, bölgenin hayatı gerçekten ilgilendirdiği Çin Yeni Yılı boyunca gitmediğiniz sürece bu sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

(Eğer karın dostu bir deneyimin peşindeyseniz, gün batımından sonra gitmek en iyisi olurdu.)

Chinatown’da bir veya iki saatlik maliyetten sonra nehre geri dönün. Ratchawong’a (N5) geri dönebilir veya bunun yerine Saphan Phut’a (N6) gidebilirsiniz.

Wat Arun – Şafak Tapınağı

Tien Pier (N8) ‘te inin ve diğer tarafa bir çapraz nehir teknesi götürün. İskeleden Wat Arun’u göreceksin.

Chao Phraya’nın batı kıyısında yer alan Wat Arun Ratcha Wararam Ratchaworamahawihan, Chakkri hanedanının ikinci rejimine ayrılmıştır. Wat Chaeng veya Dawn Tapınağı’ndaki yerliler için anlaşılan Kral Taksin, Birmanya tarafından bağlanan Ayutthaya’dan kaçtıktan sonra, güneşin doğuşundan hemen önce yere ulaştığına inanılıyor. Daha sonra konumu baş tapınağın yanı sıra değerli Emeral Buda’nın yanı sıra Lao şehri Vientiane’den taşınan Phra Bang’i (başka bir temel görüntü) barındırdı.

Wat Arun’un Prang’ın yanında Kral Rama heykeli
Bir Yaksha ve 70m Wat Arun Spire
Wat Arun büyük olasılıkla Bangkok’ta en tanınmış dönüm noktasıdır. Wat’ın en büyüleyici işlevi, Yai Bölgesi’nin yanı sıra Chao Phraya Nehri’nin yanı sıra 70 metre uzunluğunda sivri (prang olarak adlandırılır). Feribottan bile, Sapan Taksin BTS istasyonundan geliyorsanız ilk muhteşem manzara. Ayrıntılı tasarımı ve pitoresk yeri onu şehirdeki en kartpostal ideal manzaralarından biri haline getiriyor. Aydınlatıldığında gün batımında en iyi fotoğraflanır, şehrin kalbinde göze çarpan, parlayan bir yapıdır.

Kontrol ettikten sonraWat Arun’s spires, head back to Tha Thien pier.

Wat Arun
Opening hours: 8:00am-6:30pm
Entrance fee: THB 50

Wat Pho – Yatan Buda Tapınağı

Tha Thien pier (where you’re standing at this point) is in an area called Rattanakosin Island, bordered by the Chao Phraya to the west. A moat stemming from the river flows around the area, an efficient defense in the olden days. The harbors a few of Bangkok’s many prominent wats (temples), shrines, as well as other crowd favorites including Wat Phra Kaew (Temple of the emerald Buddha), Wat Mahathat, City Pillar Shrine, the Grand Palace, as well as Wat Pho (Temple of the Reclining Buddha).

After returning to Tha Thien pier, comply with the method out (you can see it immediately) as well as you’ll discover a street flanked with vendors. just walk up the road as well as it will lead you to a temple at the corner. That’s Wat Pho.

The enormous reclining Buddha
Wat Pho is famed for the huge reclining Buddha that it shelters. The 15m high as well as 43m long picture rests inside a well-decorated hall. I was provided a little sack to put my shoes in as I was approaching the door. in spite of the huge crowd outside, I was delightfully amazed to see the hall practically empty. as well poor it lasted for only a minute as others flooded in immediately. While I was expecting the picture to be big, I was shocked to stand before a massive, huge figure. Its extremely elaborate feet alone are 3m tall as well as 4.5 m long. (Can you photo that?) The statue itself is covered as well as surrounded with Buddhist as well as Thai symbols.

The wat is house to over 1000 pictures of Buddha, 91 chedis (stupas), 4 viharas (halls), as well as a central shrine (bot). Guarding the site are stone walls with 16 gates, “manned” by statues of Chinese giants.

One hundred as well as eight bronze bowls are lined up against the wall in the area behind the statue, towards the exit. These bowls represent the 108 auspicious characters of Buddha. guests circumambulating the picture may select to decrease a coin on every bowl for great fortune. These donations likewise go to the maintenance funds of the temple.

For great ton of money as well as maintenance of the wat
Just a few of the thousand pictures of Buddha in Wat Pho
Wat Pho
Opening hours: 8:30am-6:30pm
Entrance fee: THB 100

Büyük Saray

Make your method to the corner of Maha Rat as well as Thai Wang Alley. You have been to this corner as this is where the road from the pier satisfies the road adjacent to the temple. If you’re dealing with the pier side, walk down Maha Rat road to your right. It ought to lead you to the entrance to the Grand Palace. You understand you’re on the best track if you see a great deal of stores selling mementos along the way.

To your left you will see an alley leading to one more pier, Tha Chang (N9). This street is congested with several stores as well as restaurants. You may select to get a meal right here as well as find the gourmet high quality of Bangkok’s kerbside cuisine.

Once done, walk to the opposite direction to the entrance of the Grand Palace.

The Grand palace is vast. It is not a singular building however a complex of structures, pavilions, as well as courtyards. The temple of the emerald Buddha is one of the numerous quarters of the palace. other noteworthy sites inside are the Phra Maha Monthien Buildings, the Chakri Maha Prasat Buildings, as well as the Phra Maha Prasat Buildings. There are lots of indications so just comply with them.

Prasat Phra Thep Bidon (The royal Pantheon) was originally developed in 1855 to home the emerald Buddha however was later dropped since it was as well little for such an honor.
Images of garuda (mythical bird-like creatures) wrap Phra Ubosot, the temple’s primary building. Each garuda holds a naga, a snake deity.
Phra Thinang Chakri Maha Prasat, the palace’s central court, combines conventional Thai with 19th century European architectures.
Since its building in 1782, it has been where the King of Thailand resides. However, King Bhumibol Adulyadej (Rama IX), the present king, stays at Chitralada Palace.

After you’ve had sufficient of the grandeur of the palace, time to relocation on as well as walk back to Tha Chang (N9) pier.

büyük Saray
Opening hours: 8:30am-3:30pm
Entrance fee: THB 500

Siriraj Adli Müzesi

Once at Tha Chang Pier, hop onto the ferry to Siriraj Pier (N10) or Tha Rot Fai Pier, both on the west side of the river. walk a couple of blocks into the medical facility complex. comply with the indications to Adulyadej Vikrom Building. The museum is on the second floor. It is rather difficult to discover as well as the area can get congested particularly during rush hour, however when you reach the medical facility complex, just ask anybody who appears like they work or research study there. tell them you’re searching for the forensic museum as well as they’ll know.

The reception area of the museum
Also understood as the museum of DeAth, Siriraj Tıp Müzesi, karanlık turizme girenler için bir cennettir. Tayland’daki ilk Batı Tıp Merkezi olan Siriraj Hastanesi tarafından işletilen, hastanenin varlığının 120 yılında toplanan büyük bir eser koleksiyonunun yanı sıra ülkedeki tıp alanında bir öncü olarak hizmet vermektedir. Bu eserler müzenin içinde altı ayrı uzun vadeli sergide sergileniyor.

Adli patoloji bölümündeki ekrandaki en dikkat çekici “öğelerden” biri Si Ouey Sae Urng (Si Quey) mumyalanmış gövdesidir. Çağdaş Tayland’ın ilk seri katili olarak kabul edilen Si Quey, 1950’lerde çocukları mağdur eden bir yamyamdı. Hastanede tutulduğu için de gerçekleştirildi.

Ziyaretinizden sonra, iskeleye geri adım atın ve tekneye Phra Arthit’e (N13) gidin.

Siriraj Tıp Müzesi
Açılış Saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09:00-16:00
Giriş ücreti: thb 200

Khao san yolu

Sırt çantalı merkez Khao San Road’un anlaşıldığı şeydir. Geceleri, backpackers, barlara ve yolu kenara çeken restoranlara sular altında kalırken sokağı hayata geçiriyor. Daha büyük ve daha vahşi bir gece pazarı gibi. Bu noktada akşam yemeğine hazırsanız, burada bir gazillion seçeneğiniz olacak. Restoranlar, dışarıda iken Batı ve bölgesel mutfaklara sahiptir, kalabalıklar tipik (barbekü) ve egzotik (kriketler) sunan tezgahların etrafında toplanır.

Bu Turun Nasıl Başlatılması: S6 Saphan Taksin İstasyonu’na Skytrain’e (Silom Line) Yöne, Çıkış 2’yi ele alalım.

YouTube hakkında daha fazla öneri ⬇️⬇ates

İlgili Mesajlar:

Tanrıça Tuptim Tapınağı: Bangkok’un Yüz Fallusları

Siriraj Tıp Müzesi: Freaky Adli Tıp ve Ölüm Ekranları

Wat Arun: Bangkok, Tayland’daki Şafak Tapınağı

Wat Pho: Bangkok, Tayland’da Yatan Buda Tapınağı

Bangkok’ta Grand Palace ve Emerald Buddha Tapınağı

Bangkok’ta Nerede Kalınır: Silomda 3 Bütçe Planı Otelleri

Nakhon Pathom, Tayland’da Sampran Riverside Yaşam Yöntemi

Örnek Güneydoğu Asya güzergahları: 5, 6, 7 gün