Bakış açıları: Shivya Nath

Bakış açıları: Shivya Nath
Bakış açıları: Shivya Nath

Maceracı Kate ile Hintli bir kadın olarak seyahat etmek bağlı kuruluş bağlantılarından oluşur. Bu bağlantılardan satın alma yaparsanız, size ek ücret ödemeden bir komisyon kazanacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaşın

Bakış açılarına tekrar hoş geldiniz! Bu seri, arka planları genellikle bir sakatlık ile seyahat etmek, aşırı kiloluken seyahat etmek ve bir renk kişi olarak seyahat etmek de dahil olmak üzere genel anlatı tarafından göz ardı edilen kadın gezginleri profiller.

Bugün Hindistan’dan ilham verici bir solo kadın gezgin olan Shooth Star’dan Shivya Nath ile konuşuyoruz. Birçok Batılı, bir Hindistan pasaportunda seyahat etmenin ne kadar zor olduğunu fark etmiyor, ancak Shivya, gelişmekte olan ülkelerden gezginleri nasıl daha kolay ve sık seyahat edeceğini göstermeye yöneliyor.

Shivya ilk kitabı The Shooth Star’ı yayınladı. Şu anda Amazon Hindistan’da mevcut. Ayrıca @shivya’da inanılmaz bir Instagram hesabı var – onu orada takip ettiğinizden emin olun!

AK: Burada olduğun için teşekkürler, Shivya! Öncelikle bana kendinizden ve seyahatlerinizden bahsedin.

SN: Ben tam zamanlı bir seyahat blog yazarı ve dijital göçebirim ve yakın zamanda ilk kitabımı yayınladım! Hindistan’daki Himalayaların eteklerinde küçük bir kasabada büyüdüm ve yirmili yaşlarımın başlarına kadar seyahat hatasını gerçekten yakalamadım. Singapur’daki üniversiteye gittim ve iyi ücretli bir kurumsal iş çıkardım, ancak dünya için garip bir özlem hissetmeye başladım, bu yüzden işten iki ay ödenmemiş bir sabbatikal aldım ve Avrupa’yı bir dostum ve gönüllü seyahat ederek solo ile keşfetmek için harcadım Hindistan’da soğuk bir dağ çölünde.

Bu iki ay hayatımı perspektife koydu-ve 2011’de 23 yaşında, tam zamanlı şirket işimi bıraktım. İki yıl sonra, evimi bıraktım, değerli eşyalarımı çok fazla sattım ve göçebe bir hayat benimsedim.

Yavaş seyahat etmeyi, tipik olarak solo ve dünya çapında anlamlı yerel deneyimler aramayı seviyorum.

Batı ülkelerinden birçok gezgin, Hintli gezginlerin seyahatlerinden önce Avrupa ve ABD gibi destinasyonlara güvenli vizeler yapması gerektiğinden şok oluyor. Nasıl ve nasıl hazırlıyorsunuz?

Kısacası berbat. ?

Geçen dakika uçuş rezervasyonu yapamayacağımı, çantalarımı alamayacağımı ve dünyanın dört bir yanına birçok ülkeye bir uçağa binemeyeceğimi gösteriyor. İyi giyilen pasaportumdaki birçok pula rağmen, vize puanlama girişiminde çirkin miktarda evrak ve bir parça para ve zaman gösteriyor. Ancak en kötüsü, Hindistan’da üzücü bir şekilde yapılması gerektiği düşünüldüğünde, dünyanın uzak köşelerine uzun, dürtüsel gezilere başlayamayacağımı gösteriyor.

Örneğin Orta Amerika’da seyahat ederken, Peru’ya müthiş bir uçuş anlaşması buldum – ancak Meksika’daki Peru büyükelçiliğinde vize başvurusunda bulunmaya çalıştığımda, Hindistan’a geri dönmem söylendi (sadece diğer tarafında dünya) ve orada başvurun!

İyi haber şu ki, çok daha fazla ülke varışta vize ve Hindistan pasaportu sahipleri için e-visa açıyor. Pasaportumda uzun vadeli bir ABD vizesi olması, dünya vizesi olmayan bazı ülkelere de girebileceğimi gösteriyor. Pasaportumun renginin bazen gezginliği beslememi kısıtlaması berbat, ama bunu seyahat hayallerimden vazgeçmek için bir bahane olarak kullanmayı reddediyorum.

İşte Hindistan Pasaportunda vize atmayı çok daha kolay hale getirmenin yol boyunca öğrendiğim bazı hileler.

Hintli ebeveynler katı ve muhafazakar oldukları bilinmektedir. Aileniz seyahat yaşam tarzınız hakkında ne düşünüyor?

Bu gerçeklerden uzak değil, ama neyse ki, Hintli kadın gezginlere yönelik tutumlar yavaş yavaş değişiyor. Yalnız seyahat edeceğimi ilk duyurduğumda evde çok az savaşım vardı; Ailem, özellikle koruyucu bir ailede (Hindistan’daki birçok kız gibi) yetiştirilen genç bir Hintli kız olarak güvenliğim konusunda endişeliydi.

Hindistan’da medya tarafından yetiştirilen kadın güvenliği ile ilgili sürekli endişe (ilham verici hikayeler ve çözümlerle dengelenmenin aksine), yeterince uzun süre yolda olmayan herhangi bir bireye ağırlık verebilir – bu yüzden Hintli ebeveynlerin neden böyle hissettiğini anlıyorum koruyucu.

Yıllar boyunca ailem seyahat yaşam tarzımla biraz barış yaptı. Yıllar boyunca, iyi araştırılmış ve iyi hazırlanmış hissettiğim sürece-nasıl, nerede veya kiminle seyahat ettiğime dair çok doğru ayrıntıları açıklamak zorunda olmadığımı da biliyordum!

Buraya seyahate neden olan Hintli ebeveynlerle nasıl başa çıkacağım hakkında yazdım.

Birçok Hintli kadın Hindistan dışında Hindistan’dan çok daha rahat seyahat etmek. Hindistan’da seyahat etme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hiç şüphe yok ki, Hindistan dışındaki birçok ülkede solo seyahat etmek, Hindistan’da solo seyahat etmekten daha az zor. Kötü seyahat altyapısını desteklemelisiniz ve güvenliğinizi birçok kez uyandırmalısınız.

Bununla birlikte, Hindistan’ı ve dünyanın diğer bölümlerini son yedi yılda sadece kapalı ve devam ettirdikten sonra, bu ülke gibi dünyanın hiçbir yerinde olmadığını düşünüyorum. Hindistan’ın kötü şöhretli tatilçi devresinden uzaklaştıktan sonra,RE, keşfedilecek olağanüstü çekicilik ve sıcaklıktır. Avrupa gibi, Hindistan’daki her eyaletin kendi doğal mücevherleri, kültürü, dili, mutfağı, gelenekleri ve yaşam tarzı vardır.

Şahsen, Hindistan’daki kırsal bölgeyi güvenli, misafirperver ve misafirperver buluyorum – ve Hindistan’da solo seyahat etmenin zorluklarını desteklemek için ekstra mil gitmeye değer.

Gelişmekte olan ülkelerden gelen gezginler için hangi destinasyonlar, daha düşük seyahat bütçeleri ve vize almakta zorluk çekebilir?

Güneydoğu Asya ilk önce belirgin bir. Hintliler de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerden birçok gezgin, Tayland, Kamboçya, Laos, Endonezya ve Vietnam’a kolay vize erişimine sahiptir-ve bu ülkeler, ülkenizin para biriminin ne kadar zayıf olursa olsun yeterince düşük maliyetlidir.

Hindistan ve Sri Lanka şimdi kolay vize erişimi sunuyor ve olağanüstü deneyim çeşitliliği ile düşük maliyetli olarak yapılabilir.

Kişisel favorim Orta Amerika – özellikle Guatemala, Kosta Rika, Nikaragua ve Honduras. Geçerli bir ABD vizesi ile, bu ülkeler çok sayıda pasaport için vizesiz erişim sunuyor, seyahat etmek için düşük maliyetli ve hala tatilci radarı altındalar-onları keşfetmek için heyecan verici destinasyonlar yapıyor.

Seyahat bloglarına, çoğunlukla Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya olmak üzere gelişmiş ülkelerden gelen gezginler hakimdir. Hindistan’dan okumanızı tavsiye ettiğiniz bazı blogcular kimler?

Hindistan’daki seyahat blog sahnesi gelişiyor ve takip etmeye değer birçok değerli blog var. “En İyi 10” listelerinin ötesinde, şunları kontrol etmenizi öneririm:

Divya ve Vikas tarafından Duvarın Ötesinde

Ambika ve Hoshner tarafından yeniden keşif projesi

Gerçekten göçebe tarafından Sharanya Iyer

Uluslararası seyahat etmek isteyen gelişmekte olan ülkelerden insanlar için önerileriniz nedir?

Pasaportumuz, zayıf para birimimiz ve büyüdüğümüz toplumsal beklentilerimiz tipik olarak seyahat hayallerimizi kovalamayı zorlaştırıyor. Yine de onları kovalayın.

Kolay vizeler sunan ülkelerde yavaş seyahat. Eski sosyal sözleşmelere savurmak yerine paradan tasarruf edin (İpucu: Gerçekten büyük bir şişman düğüne ihtiyacınız var mı?). Dünyanın diğer bölgelerinde iş, gönüllü veya çalışma fırsatları ile seyahat ediyor. Ve kendi bölgenizi keşfetmeyi unutmayın!

İlk kez Hindistan’a seyahat etmeyi düşünen kadınlar için önerileriniz nedir?

1) Tatilci devresinin ötesine bakın. Hindistan’ın en tanınmış yerlerini kontrol etmenin cazip olduğunu biliyorum, ancak üzücü birçoğu zayıf korunmuş, çok kaotik ve yabancıları filo vermek isteyen insanlarla dolu.

Öte yandan, radar altındaki yerleri kontrol etmek size “gerçek” Hindistan’ın çok daha otantik ve olağanüstü bir deneyimini sunabilir. Doğayı ve dış mekanı seviyorsanız, Uttarakhand’ı düşünün. Hindistan’ın eski kabile kültürüyle etkileşime girmeye çalışıyorsanız, Odisha’ya bakın. Dövülmüş pistten engebeli bir şekilde gitmek istiyorsanız, Sikkim, Arunachal Pradesh ve Meghalaya’yı düşünün.

2) Acomosayları seçin. Bir otelde, konukevinde veya pansiyonda kalmak yerine, aile tarafından işletilen bir evde kalmayı düşünün. Seçenekler bütçeden lüks ve Airbnb ve TripAdvisor saygın inceleme kaynaklarıdır. Bir evde kalmak, yerlilerle yakından etkileşim kurmanıza, kültürel nüansları anlamanıza ve size bakmak için her zaman bir ev sahibiniz olduğundan emin olacağına izin verecektir.

3) Sorumlu bir şekilde gidin. Hindistan’ı rehber kitapların ötesinde deneyimlemenize yardımcı olabilecek bu sürdürülebilir turizm şirketleriyle seyahat etmenizi şiddetle tavsiye ederim, yerel topluluklar ve çevrenin bilincinde bir şekilde – ve seyahatlerinizin çok daha otantik, dikkatli ve anlamlı olduğundan emin olun.

Ne tür destinasyonlar size gezgin olarak ilham verir?

Ben kırsal bir insanım – ve doğal çekiciliğin ortasında yavaşlamama ve yerel kültürle saygılı bir şekilde etkileşime girmeme izin veren, ancak temel kentsel konforlara ve vegan gıdalara erişime izin veren destinasyonlardan zevk alıyorum.

Hangi destinasyonlar favorileriniz arasında yer alıyor?

Cevaplamak her zaman zor! Gürcistan (ülke), Guatemala, Etiyopya’yı (özellikle yemek için) ve kendi ülkemi Hindistan’ı kesinlikle seviyorum.

Kadın gezginlere aktarmanız en sevdiğiniz güvenlik fikri nedir?

Kendinize elektrikli bir Taser alın! Umarım asla kullanmak zorunda kalmazsınız, ancak yapışkan bir durumda kendinizi bulduğunuzda ona kolay erişime sahip olmak, bir hayat kurtarıcı olabilir – ve bir biber gazı veya cebe bıçaktan çok daha verimli olabilir. Ayrıca, kendi başınıza olmaktan çok daha güvende hissetmenizi sağlayabilir… ve oldukça badass. Benimkini Amazon’a aldım.

Paylaştığın için teşekkürler, Shivya! Diğer herkese – gelişmekte olan bir ülkeden misiniz? Hindistan’da seyahat etmeyi seviyor musunuz? Paylaş!

Katenever’den e -posta güncellemeleri alın bir yayını kaçırın. Her zaman abonelikten çıkın!

İlk NameFirst Adı
Son Namelast Adı
E -postanız e -postanız
Göndermek

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaşın