Konuk Postası: Me Jane. Sen Tarzan?

Konuk Postası: Me Jane. Sen Tarzan?
Konuk Postası: Me Jane. Sen Tarzan?

Bu hafta konuk gönderimiz, Arkansas Park ve Turizm Bölümü’nün seyahat yazarı Jill M. Rohrbach’tır.

Tarzan gibi bir orman gölgesinde hareket etmek, kendimi 35 metrelik bir ağaç platformunda bulduğumda, elimde bir ip ile atlamaya ve bowling salonu uzunluğundan daha fazla sallanmaya hazır olduğum zamana kadar televizyonla ilişkilendirdiğim bir şeydi. . Bunu yapabilir miyim?

Yapabildin mi? Mountain View’daki Ozark Folk Center Eyalet Parkı’nda bulunan bir ipler meydan okuma kursu olan Loco Ropes’i ziyaret ederek öğrenin. Bu yeni cazibe 30 Ekim’de halka açıldı.

Loco Ropes genel müdürü Judy Cox, “Arkansas’taki ilk ağaçlık macera parkı biziz” dedi. “Ağaçlarda bir oyun alanı gibi.”

Kocam ve ben lokomotif ipleri denemek için istekliydik ve Noel sabahı dilek listenizde her şeyi almaktan daha eğlenceli olduğunu söylediğimde abartmıyorum.

Sağlıklı korkuları heyecanla karıştırmayı çok eğlenceli hale getiren nedir? Loco Ropes, zip hattı ve üç halat kursu ile bunu mükemmel bir şekilde yaptı.

Uçan domuz olarak adlandırılan 30 metrelik bir kuleden gelen zip hattı 300 feet uzunluğundadır. Ardından, bir tramvay sistemi, etrafınızdaki gölgelik ve öğütülmüş daha yavaş bir görünüm için sizi geri çeker. Bu şu anda sonbahar yaprakları ile olgunlaşmış bir panorama.

Üç halat kursu 30’dan fazla unsurdan oluşmaktadır. Bazıları zihinsel olarak daha zor, bazıları fizikseldir. Denge ve çeviklik, kasadan daha önemli bir rol oynar. Size ne karşılaşacağınız hakkında bir fikir vermek için, denge ışınındaki bir jimnastikçi gibi kalın bir ahşap tahta yürüdüğünü hayal edin. yeterince kolay. Şimdi ışın bir kablodan halat sallanması gibi asılı kesimlere kesildiğini hayal edin. Bir sonraki ağaca ulaşmak için sallanırken birinden diğerine geçin. Benim için en zor olanlardan ikisi en basit görünümlü – X ve çift X şeklinde gerilmiş halatlar. Çift X’e düştüm. Güvenlik koşum takımı, temelimi geri kazanırken ve tekrar başladığımda beni güvenli bir şekilde tuttu.

Tüm halat kursları sürekli bir belay sistemi vardır. İkisi eller ve biri değil.

Loco satır 1 en kolay olanıdır. Güvenlik kablo demetinizi bir zip hattı arabası kullanarak havai kabloya klipslersiniz. Asla iptal etmezsiniz, dengede ve kurs boyunca manevra yaparken çizgiyi sonuna kadar yuvarlayın. En havalı kısım, iki kişinin birlikte gitmesine izin veren bir tandem çizgisi olmasıdır.

Cox, “Büyükannenin bu torunla veya öğretmenle öğrenciyle gitmesini istedim” diye açıkladı. Benimle Loco Line 1’e gitmek için sekiz yaşındaki çocuğumu zaten vurdum. Sonunda ve sonunda başladığımızda gözlerindeki görünümü görmek için sabırsızlanıyorum.

Loco Line 2 ve 3, bir ders elemanından diğerine geçmek için her ağaç platformunda kendinizi klipslemenizi ve açmanızı gerektirir. Bir kablo hattından başka bir içine kırpılmadan asla açılamayacak şekilde tasarlanmış bir çift karabin kullanırsınız. Başarısız bir sistemdir ve eğlenceye katkıda bulunur.

Güvenlik koşum takımı sizi yakalamak için oradayken, deneyim hala artan bir tehlike hissi veriyor. “Hepimiz hayatımızda macera istiyoruz,” dedi Cox. Halatlar kursunun “bizi rahatlık alanımızdan çıkardığını ve o zaman büyüyelim” diye ekledi.

Korkunun ekipmana güvenmesine izin verdiğim andan itibaren büyüdüğümü söylemekten gurur duyuyorum ve Tarzan gibi sallanacak ağaç platformunu bıraktım. Adrenalin yakıtlı heyecan büyük bir başarı duygusuna dönüştü. Ben Jane! Ve kocam yükseklikleri yakalamasına rağmen büyük bir Tarzan yapıyor.

Cox, yüksekliğin genellikle çoğu insana ulaşan şey olduğunu söyledi. Parkurdaki en yüksek unsur yerden 65 feet yukarıdadır. Hava macerası her yaştan yapılabilir. 60’larında ben oradayken oldukça iyi iş çıkardı. Grup ekibi oluşturma deneyimi olarak ister kesinlikle eğlence bazında, Cox “Kendiniz hakkında iyi hissedeceksiniz” dedi.

Loco Ropes, Arkansas State Parks ile ortaklık yoluyla bu yeni cazibe sunuyor. Batesville’de yaşayan ve iki çocuğu olan Cox, genç yetişkinlerin yapması için daha fazla bir şey istediğini ve olasılıkları araştırmaya başladığını söyledi. Halat kursu fikrine aşık oldu ve başlangıçta Batesville’de bulmayı düşündü. Cox, “Ama bunun bir turistik kasabaya ihtiyacı olduğunu fark ettim, bu yüzden otomatik olarak Mountain View’u düşündüm” dedi.

Mountain View, güzelliği, balıkçılık fırsatları, sanat, Meydandaki Müzik, Blanchard Springs Mağaraları ve Ozark Folk Center Eyalet Parkı ile bilinir. Cox, “Ziyaretçileri buradayken Ozark Halk Merkezi’nden yararlanmaya teşvik ediyoruz” diye ekledi. Merkezde konaklama, bir restoran, halk sanatçısı köyü ve konserler bulunmaktadır.

Eğer gidersen:
Rezervasyon yap. 870-269-6566’yı arayabilir veya çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz. Yürüyüşlere sığmaya çalışacaklar, ancak garanti yok. Bir golf sahasında tee Times gibi düşünün. Cazibe 10: 00-17: 00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar.

Uçan domuzun maliyeti sadece 7,50 $ ‘dır. Zip hattı için rezervasyon gerekmez.

Halat kursları t’de sunulurnull