İngiltere, İskoçya ve Galler’de Yalnız Kadın Seyahati – Birleşik Krallık Rehberi

İngiltere, İskoçya ve Galler’de Yalnız Kadın Seyahati – Birleşik Krallık Rehberi
İngiltere, İskoçya ve Galler’de Yalnız Kadın Seyahati – Birleşik Krallık Rehberi

Maceracı Kate bağlı kuruluş bağlantılarından oluşur. Bu bağlantılardan satın alma yaparsanız, size ek ücret ödemeden bir komisyon kazanacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

İngiltere, İskoçya ve Galler’de yalnız seyahat etmek için çok zaman harcadım. Başlangıçta amaçladığımdan çok daha fazla. Avrupa’ya plan yapmadan gittim, İngiltere’deki iki farklı şehirde aylarca yaşadım ve onları ülkeyi keşfetmek için bir üs olarak kullandım.

İngiltere’nin yoğun seyahat edilen ülkelerimden biri olacağını hiç düşünmemiştim. O zaman, daha sıcak, daha seksi, çok daha egzotik seyahat destinasyonlarıyla çok daha fazla ilgileniyordum – İngiltere Tayland veya İtalya veya Güney Afrika’ya kıyasla çok sıkıcı görünüyordu. Ve yine de büyümesinin altına düştüm.

İngiltere’de seyahat etmek “kolay” bir seçenek olarak görülür. Bunu inkar edemem – acemi gezginler için mümkün olan en kolay ülkelerden biri. Ancak bu, gezginlerin bundan zevk alamayacağını göstermez. Sanırım İngiltere ziyaret ettiğim en ilginç ülkelerden biri! Yerel dili konuşmak ve benzer bir kültürde olmak, kültürü benzersiz kılan nüansların derinliklerine girmenizi sağlar.

İngiltere’de, İskoçya’da veya Galler’de ya da üçünde yalnız seyahat etmeye çalışıyorsanız! – İdeal yere geldiniz. Bu kılavuz, bilmeniz gereken her şeyi listeler.

İçindekiler

Neden İngiltere’ye seyahat ediyorsunuz?
İngiltere’de Londra’dan çok daha fazlası var !!!
İngiltere ilk kez solo kadın gezginler için iyi mi?
İngiltere deneyimli solo kadın gezginler için iyi mi?
Yalnız bir gezgin olarak İngiltere’de dolaşmak
İngiltere, İskoçya ve Galler için seyahat ve güvenlik fikirleri
Brexit seyahati nasıl etkileyecek?
İngiltere’deki en iyi seyahat deneyimleri
Yalnız bir gezide İngiltere’de nereye gidilir
Yalnız bir gezide İskoçya’da nereye gidilir
Galler’e Yalnız Geziye Nereye Gidilir
İngiltere’de seyahat ederken insanlarla nasıl tanışılır
İngiltere, İskoçya ve Galler’de ne giyilmeli
İngiltere için seyahat sigortası
İngiltere seni bekliyor!

Neden İngiltere’ye seyahat ediyorsunuz?

Önce ilk şeyler: Hangi terimlerin en iyi kullanıldığı hakkında konuşalım. İngiltere veya İngiltere, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşur. Büyük Britanya, Kuzey İrlanda değil, İngiltere, İskoçya ve Galler’den oluşur. British Isles, İngiltere’nin tümü Plus İrlanda’yı içerir. Oh, ve beni bu grupların bazılarının bir parçası olan Kanal Adaları’nda başlatmayın, ancak diğerleri değil …

Bu yazının kolaylığı için sadece İngiltere, İskoçya ve Galler’e odaklanacağım. Kuzey İrlanda’yı gelecekteki bir İrlanda Seyahat Rehberi’ne yuvarlayacağım. Bunun arkasında siyasi bir akıl yürütme yok; Tamamen coğrafi nedenlerden dolayı.

İnsanlar İngiltere’ye seyahat ediyor, çünkü zaten zihninde bir fikri var. Herkes Londra’nın en azından sisli ve köprü olduğunu biliyor. İskoçya’nın kild ve gayda vardır. İngiltere’nin tamamı kaleler ve köylerle kaplıdır. Ve çayı seviyorlar ve bir kraliçeleri var.

Birçok insan anglofil olarak büyür, bir gün kültürü kendileri için deneyimlemeyi hayal eder. İnsanlar tarih için İngiltere’ye geliyor. Birkaç Kuzey Amerikalı, aile köklerini görmek için atalarla ilgili nedenlerle İngiltere’ye geliyor. Ve bazıları sadece solda sürmenin nasıl bir şey olduğunu öğrenmek istiyor.

Ama bence Britanya’nın gerçek cazibeleri insanları ve kültürü daha derin bir düzeyde tanımayı içeriyor. Bunu bir barda vakit geçirerek veya birçok yerlilerle bir buluşmaya katılarak yapabilirsiniz. Bir festivale katılarak kesinlikle oraya gidebilirsiniz! Bu size İngiltere’nin klişelerinin çok ötesinde olduğunu gösterecektir.

İngiltere’de Londra’dan çok daha fazlası var !!!

Bu benim en büyük İngiltere seyahat fikrim. Duyduğum birçok insanın İngiltere’nin geri kalanını görmezden gelirken nasıl “Londra ve İrlanda” ya da “Londra ve İskoçya” a gitmek istediklerini söyleyemem. Ya da belki, belki de İngiliz topraklarından ayrılmadan önce Stonehenge’e hızlı bir yolculuk eklerler.

Aslında o insanlardan biriydim. Vietnam’da seyahat ederken İngiltere’nin kuzeyinden dört arkadaşla tanıştım (kültürel olarak İngiltere’nin güneyinden çok farklı), bana Chester ve Oldham’dan nerede olduklarını söylediler, “Oh, Londra’ya yakın mı?” Diye sordum. Ve dördü de gözle görülür bir şekilde sarıldı.

İnan bana, İngiltere’de Londra’dan çok daha fazlası var. İngiltere’ye gelirseniz ve sadece Londra’yı ziyaret ederseniz, bazı gerçekten müthiş destinasyonları kaçırıyorsunuz. İngiltere’de tam olarak nereye gideceğiniz hakkında çok daha fazlasını görün.

İngiltere ilk kez solo kadın gezginler için iyi mi?

Kesinlikle-İngiltere, İskoçya ve Galler ilk kez solo kadın gezginler için en iyi yerlerden bazıları. İngilizce yerel dil, olağanüstü seyahat altyapısı var, etrafta dolaşmak kolay ve aynı şeyi yapan çok sayıda gezgin var.

Hayatınızda hiç yalnız seyahat etmediyseniz, İngiltere, İskoçya veya Galler mükemmel bir seçim olurdu. Hayatınızda hiç Avrupa’ya gitmediyseniz,E üçü de eşli veya ortak olmadan mükemmel bir seçim olurdu.

Bunun ötesinde, İngiltere’deki yerliler – özellikle Londra ve Edinburgh’da – daha az deneyimli gezginlerle ilgilenmek ve ihtiyaçlarıyla nasıl başa çıkacaklarını bilmek için kullanılmaktadır. Bununla birlikte, yeni gezginler burada neredeyse Paris veya Barselona’da olduğu kadar dolandırılmıyor veya hedeflenmiyor. Bu nedenle, ilk solo geziniz için Paris veya Barcelona’ya ayarlanmışsanız, yalnız seyahat rulmanlarınızı kolay ve güvenli bir yerde almak için Londra veya Edinburgh’da birkaç gün geçirmenizi öneririm.

İngiltere deneyimli solo kadın gezginler için iyi mi?

Cehennem evet, İngiltere deneyimli solo kadın gezginler için iyidir! Gelişmekte olan dünyada seyahat etmeye alışkınsanız “çok kolay” görünebilir, ancak çoğu zaman biraz daha kolay bir yerdesiniz. Ve dövülmüş yoldan inmek için birçok yer var.

Ve bu kırsal alanlara girmeyi göstermez-Glasgow veya Leeds gibi eğlenceli ama ünlü olmayan bir şehri kontrol etmeyi gösterebilir. Belirli bir bölgede gördüğünüz her büyüleyici pub’da bir araba kiraladığını ve durduğunu gösterebilir. Dales Way veya Hadrian’ın duvar yolu gibi genişletilmiş bir yürüyüş yaptığını gösterebilir. Üç zirveye tırmanmayı gösterebilir – İskoçya’daki Ben Nevis, İngiltere’de Mt. Scafell ve Galler’de Snowden Dağı (bazı çılgın insanlar da 24 saat içinde yapıyor!).

İngiltere’de zaten yoğun bir şekilde seyahat eden biri olarak, listemde hala yüksek yerler: Cornwall, Scilly Islands, Bristol, Brighton ve İngiltere’de Newcastle; İskoçya’daki dış Hebrides, Orkney Adaları ve St. Kilda; ve Anglesey ve Galler’deki Pembrokeshire sahilinin çok daha fazlası.

İngilizler için popüler tatiller olan ancak yabancılar tarafından oldukça bilinmeyen destinasyonlara seyahat etmeyi düşünün. Ek olarak güneyde yaşayan insanlar için Cornwall ve Devon popüler kıyı yerleridir. Chester’da yaşadığımda, birçok insan Göl Bölgesi’nde (çok güzel!) Veya Galler Sahili’nde hafta sonları gitti.

DAHA FAZLA OKU:

İngiltere’nin Lake Bölgesi’nden sahneler

Yalnız bir gezgin olarak İngiltere’de dolaşmak

İngiltere’de seyahat etmenin birçok yolu var. Yalnızca toplu taşıma araçlarında seyahat etmek istiyorsanız, bu mümkündür! Ancak kırsal alanlarda maksimum esneklik istiyorsanız, bir araba en iyi seçenektir.

İngiltere’de seyahat etmenin en sevdiğim yolu trenle. Tren sistemi ülke çapında uzanır ve trenler hızlı ve sık sık çalışır. Trenler çok rahat ve İngiltere kadar küçük bir ülkede, ülkeyi geçmek için süper uzun sürmüyor-Inverness’ten Penzance’a sadece 15 saat içinde süper uzun yolculukları bile ele alabilirsiniz. Bununla birlikte, uzun mesafeler için, bir bütçe uçuşu yapmak genellikle daha uygun olabilir.

Uçuşla seyahat etmek hızlı ve verimlidir. Bazen trenlerden daha uygun olabilir. Çevresel bir etki yaratır, bu yüzden trenle seyahat etmeyi düşünün-özellikle havaalanına seyahat etme ve havaalanında beklerken zaman eklediğinizde, trenle daha hızlı kapıdan kapıya yolculuk olabileceğini düşünün. Mils kullanıyorsanız, normalde İngiltere’nin herhangi bir yerinden Londra’dan olduğu gibi uçmak aynı maliyete sahiptir.

Eğitmen tarafından seyahat etmek daha yavaş ve daha ucuzdur. İngilizler uzun mesafeli otobüslere antrenör ve en büyük ağ Ulusal Express olarak adlandırılır. Bu antrenörler çok rahattır ve trenlerden daha az maliyetlidir. Megabus gibi diğer bazı hatların daha uygun ancak daha az rahat antrenörleri var.

Feribotlar da var. Yakındaki adalarda, özellikle ada noktalı İskoçya’ya kısa feribotlar ve ek olarak yüzlü yolculuklar için daha uzun feribotlar vardır. Bir gecede feribotu Aberdeen’den Shetland’a götürdüm – Kuzey Denizi’nde vahşi, çalkantılı bir yolculuk ama çok eğlenceli!

Araba kiralamak mümkündür. Cornwall Coast, Cotswolds veya İskoçya’daki North Coast 500 Drive gibi uzak, güzel bir bölgeyi keşfetmek istiyorsanız bu özellikle faydalıdır. İngiltere’de soldan sürdüklerini unutmayın, otomobiller manuel olma eğilimindedir (ihtiyacınız varsa otomatik bir araba kiraladığınızdan emin olun) ve otomobiller Amerikan meslektaşlarından çok daha küçüktür.

İngiltere, İskoçya ve Galler için seyahat ve güvenlik fikirleri

İngiltere, çok fazla ayrıntılı, olağandışı güvenlik fikrine ihtiyacınız olan bir yer değil – seyahat etmek kolay bir yer ve suç oldukça düşük. Başka bir yerde takip edeceğiniz normal seyahat güvenlik fikirlerine bağlı kalabilirsiniz, ancak İngiliz kültürü hakkında öğrendiğim birkaç şey ekleyeceğimi düşündüm. “Çay içiyorlar!” Ve “Kraliçeleri var!”

İngiliz kültürünün çoğu, İngilizlerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamaktır. İngiliz halkı Amerikalılardan çok daha fazla çekildi. Yabancılarla sohbet etme olasılıkları çok daha azdır. Herhangi bir şekilde yüzleşmeden ve garip konuşmalardan kaçınmak istiyorlar ve barışı korumak için genellikle insanlar için kibar olacaklar.

Bunu nasıl tarif edebilirim? İşte çok İngiliz sorunları: “BirAle, onu sevmiyor ve barmen zamanını boşa harcamak için bütün bir bardak sipariş ediyor. ” “Birisinin adını tam olarak yakalamıyor, onlarla bir daha asla konuşamayacağınızı gösteriyor.” “Stilistinize güvence, kafa derinizin erimeye başladığı güçlü bir şüpheye rağmen.”

İngilizler en sessiz olma eğilimindedir; İskoç halkı daha sıcak ve çok daha misafirperver olma eğilimindedir.

“İyi misin?” “Sorun ne?” – “Nasılsın?” Utanç verici bir şekilde, “Evet, neden?” Bunu fark etmeden önce İngiliz arkadaşlarıma. şimdi biliyorsun!

İngilizler, sevdikleri insanlarla alay etme ve nefret ettikleri insanlara karşı kibar olma eğilimindedir. Sık sık benimle dalga geçen insanların bunu büyük bir sevgiden çıkardıklarını fark etmem uzun zaman aldı. Keşke bunu fark etmiş olsaydım.

İngilizler, platonik bir konuşma olsa bile genellikle e -postaları veya metinleri X ile imzalar. Bunun hakkında çok fazla okumayın (bir veya iki kez olabileceğim gibi). Seni öpmek istediklerini ya da size aşık olduklarını söylemiyorlar; Bu sadece ortak bir şey.

İngilizler solda sürüyor, solda yürüyün ve solda durun. Sokağı geçerken her iki yöne de bakın! Birçok yaya geçidi, özellikle Londra’da sola bakıyor ya da size nereye bakacağınızı gösteriyor.

Bazı İngiliz terimlerinin Amerikan İngilizcesinden farklı olduğunu bilin. Özellikle önemli olan üç: sinirli sarhoş, kızgın değil; Pantolon iç çamaşırı ve pantolonun pantolon için söylediğiniz şey olduğunu gösterir; Fanny vajinayı değil, popo değil.

“Bağırma” biraları çok fazla içmeye neden olabilir. İngiltere’de, birbirlerinin içecekleri için sırayla ödeme yapmak yaygındır – bir kişi tüm masa için bir tur için ödeme yapacak, sonra başka bir kişi bir sonraki turu alacak. Erkeklerle veya ağır içicilerle içiyorsanız, garip anlardan kaçınmak için ayak uydurması için baskı hissedebilirsiniz (bkz. İngiliz kültürü size sızıyor!) Ve bu, istediğinizden daha hızlı sarhoş olmanın hızlı bir yoludur. Dört bira daha büyük bir adam için iyi olabilir, ancak bu bir kadın için, özellikle de güçlü biralar ise çok fazla olabilir.

Yapılacak en iyi şey, gruba o gece sadece iki içki içmek istediğinizi erken söylemektir. Bu şekilde insanlar başkaları için ödeme yapmaktan çıkmaya çalıştığınızı düşünmezler.

Londra’nın havaalanlarından bazıları şehrin çok dışında. Londra City dışında hepsinin çok uzakta olduğunu iddia edebilirsiniz ve Londra City normalde uçmak için pahalı bir yerdir (ancak puanlarla yapmak kolay!). Luton ve Stansted özellikle çok uzak. Trenlerin genellikle yeterince erken çalışmayacağını ve bir taksi rezervasyonu yapmanız gerekeceğini düşünerek, erken bir uçuşunuz varsa bunu unutmayın.

Yardım edebiliyorsanız Londra’daki bir konaklamada havaalanlarını değiştirmemenizi öneririm – özellikle trafiğe vurursanız bir ton transfer süresi ve güçlük ekler. Aynı havaalanında bir konaklama yapmak için biraz daha fazla ödemek paraya değer.

İskoçya’nın kendi para birimi var. İskoç pound, İngiliz pounduyla aynı değere sahiptir ve her iki para birimini ise İskoçya’da birbirinin yerine kullanırlar. Ancak İskoçya’dan ayrılmadan önce kullanmaya çalışın, çünkü İskoçya dışındaki yerler yasal ihale olmasına rağmen kabul etmek istemiyor.

SIM kart alın. SIM kartlar, Ubers’i çağırmanın yanı sıra yolunuza devam etmenize yardımcı olmak için iyidir. İngiltere’de birçok farklı şirket var ve hepsi ABD planlarından çok daha uygun. Üç, Giffgaff, O2 ve Tescomobile, verileri olan kısa süreli SIM kartları yapan şirketlerden bazılarıdır.

SIM kart kapsamı, İngiltere genelinde ve kırsal alanlarda, özellikle kırsal İskoçya’da karayollarında sivilcelidir. Sizi İskoç Highlands’in etrafına götürmek için bir SIM karta güvenmeyin.

İçme konusunda dikkatli olun. Genel olarak evde olduğunuzdan daha az içki – iki içecek iyi bir sınırdır. Sadece barmenlerden içecek alın, asla bir yabancıdan içecek almayın ve her zaman yanınızda tutun ve göz kulak olun.

Değerli eşyalarınıza herhangi bir şekilde göz atın. Bir çanta taşıyorsanız, size yakın tutun. Deri veya sahte deri gibi sert bir malzemeden yapılmış bir crossbody cüzdanı öneriyorum. Ben rec